Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Συνέδρια Beauty Greece-Αθήνα

Το ετήσιο εκθεσιακό συνέδριο Beauty Greece οργανώνει την πρώτη έκθεση του 2012 στην Αθήνα 12-14 Μαϊου στο Μεσογειακό Εκθεσιακό κέντρο(MEC)

Ώρες λειτουργίας Σάββατο & Κυριακή 10:00-20:00m
Δευτέρα 10:00-19:00mm  

Είσοδος : ΔΩΡΕΑΝ μόνο για επαγγελματίες  

Διοργάνωση :BEAUTY GREECE TSIRIMOKOU τηλ.210 9017806,
210 9010016
e-mail info@beautygreece.gr

Ένα σερφάρισμα σε ενδιαφέροντες ιστοτόπους με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και το εργαλείο pearlltrees

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Τεστ Αξιολόγησης -Ημ/νια παράδοσης 27/01

Άσκηση 1:
Μετά απο όσα μάθαμε για το βραδινό μακιγιάζ και τις φωτοσκιάσεις που εφαρμόζουμε ανάλογα με τον τύπο του προσώπου θα απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις ως άσκηση που θα παραδοθεί στις 27/01.
Οι απαντήσεις θα δωθούν με το πέρας της ημερομηνίας μέσα στην αίθουσα.

Επιλέξτε την σωστή απάντηση στις παρακάτω ερωτήσεις:

Ερώτηση 1:Σε ένα πρόσωπο με πολλές γωνίες στην πάνω και κάτω ζώνη χρησιμοποιούμε σκίαση ή φωτισμό για να πετύχουμε το ιδιανικό σχήμα προσώπου ,το οβάλ.

α.Σκίαση(με σκουρότερη απόχρωση)
β.Φωτισμό(με ανοιχτόχρωμη απόχρωση)

Eρώτηση 2: Στο βραδινό μακιγιάζ δεν χρησιμοποιούμε ψεύτικες βλεφαρίδες.

α.Σωστό
β.Λάθος

Ερώτηση 3:Ποιοι είναι οι τύποι προσώπου που υπάρχουν

1.                                                  5.
2.                                                  6.
3.                                                  7.
4.                                                  8.

Eρώτηση 4: Σε ένα ορθωγονικό προσώπου σε ποιες ζώνες χρησιμοποιούμε φωτοσκιάσεις?

α.Στην πάνω και κάτω ζώνη σκιάζουμε τα πλαϊνά ενώ στη μεσαία ζώνη φωτίζουμε για να αυξήσουμε το πλάτος
β.Σκιάζουμε μόνο την ζώνη 1 στα πλάγια στο ύψος των κροτάφων
γ.Φωτίζουμε την ζώνη 2,3 ενώ σκιάζουμε την ζώνη 1 σε όλο το μήκος στις ρίζες των μαλλιών














Βήματα για βραδινό μακιγιάζ

Το βραδινό μακιγιάζ είναι αυτό που συνοδεύει τη βραδινή εμφάνιση, συνήθως επίσημη μιας γυναίκας.
Το βραδινό μακιγιάζ πρέπει να είναι πλήρες και έντονο στο σύνολο του.Ο εντυπωσιασμός και η λάμψη πρέπει να είναι ο στόχος του μακιγιάζ.
Τα υλικά,τα χρώματα και οι γραμμές μπορούν να είναι έντονα.Οι αντιθέσεις που προκαλούν το μάτι και τραβάνε την προσοχή ,προβάλλονται.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα στάδια εφαρμογής του βραδινού μακιγιάζ:
1ο βήμα.
Μελετούμε πολύ καλά την μορφολογία του προσώπου έτσι ώστε να εφαρμόσουμε το σωστό διορθωτικό μακιγιάζ στη δυνατότερη επιτρεπτή τους ένταση.Τέλος μελετάμε καλά και προσδιορίζουμε τον χρωματικό τύπο για να επιλεγούν τα κατάλληλα χρώματα,γιατί οι εντάσεις και οι αντιθέσεις που θα χρησιμοποιηθούν δεν επιτρέπουν λάθη.

2ο βήμα
Τοποθετείται κρέμα βάση για το make -up.

3ο βήμα
Εξουδετερώνονται όλες οι δυσχρωμίες.Μπορεί το καλυπτικό προϊόν να είναι συμπαγούς υφής για πλήρη κάλυψη.

4ο βήμα
Τοποθετείται make up και γίνονται φωτοσκιάσειςΤο make up πρέπει να είναι πολύ καλυπτικό για τις σκούρες επιδερμίδες χρησιμοποιείται ένας τόνος ανοιχτότερο της απόχρωσης της επιδερμίδας ,ενώ στις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες στον ίδιο τόνο.Το make up των φωτοσκιάσεων πρέπει να είναι 2-3 τόνους σκουρότερο του βασικού make up.Για να φωτίσουμε την περιοχή κάτα απο τα μάτια μπορούμε να τοποθετήσουμε ανοιχτόχρωμο make up ή τα καινούργια κρεμώση προϊόντα που δίνουν γυαλάδα της υγείας ακρίβώς πάνω στο κόκκαλο των ζυγωματικών.Αυτό το προϊόν χρησιμοποιείται στο τέλος του μακιγιάζ.

5ο βήμα
Τοποθετείται πούδρα σε ικανοποιητικό στρώμα ή πούδρα λάμψης στο τελείωμα για περισσσότερη λάμψη και glam.

6ο βήμα
Αν ο λαιμός και το πάνω μέρος του θώρακα είναι ακάλυπτο μακιγιάρουμε κι αυτό με μεικ απ ή και πούδρα.

7ο βήμα
Στα μάτια τοποθετούνται έντονες σκιές που μπορεί να είναι ιριδίζουσες με μεγάλες αντιθέσεις μεταξύ τους.Ένα στυλ που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο βραδινό μακιγιάζ είναι το smooky eyes που βλέπουμε αρκετά συχνά να έχουν υιοθετήσει οι celebrites στις βραδινές τους εξόδους.
Μικρά μάτια με μικρή απόσταση απο τα φρύδια:σε αυτή την περίπτωση τοποθετούμε την σκούρη σκιά στον έξω κανθό του ματιού,ενώ στο κινητό βλέφαρο τοποθετούμε ανοιχτόχρωμη σκια για να φωτείσουμε τα μάτια και να τα κάνουμε πιο μεγάλα.
Mεγάλα μάτια με μεγάλη απόσταση απο τα φρύδια: συνίσταται το smooky eyes αλλά επίσης μπορούμε να τοποθετήσουμε σκούρη σκιά σε όλο το κινητό βλάφαρο μέχρι το κόκκαλο κάτω απο το φρύδι.

8ο βήμα
Χρησιμοποιούμε eye liner με πάχος ανάλογα τις απιστήσεις του προσώπου και μπορούμε να τραβήξουμε την γραμμή και λίγο πιο έξω απο τον έξω κανθό του ματιού.

9ο βήμα
Τοποθετείται μάσκαρα σε πολλές στρώσεις σε μαύρη ή σκούρα απόχρωση αλλά και ψεύτικες βλεφαρίδες.

10ο βήμα
Τα φρύδια διορθώνονται με μολύβι.

11ο βήμα
Το ρουζ τοποθετείται στη μεγαλύτερη επιτρεπτή έκταση για τη διόρθωση του τύπου του προσώπου,χωρίς να διακρίνεται το περίγραμμα του.

12ο βήμα
Τα χείλη περιγράφονται με μολύβι για να διορθωθεί το σχήμα τους και χρησιμοποιούνται διάφορες αποχρώσεις κραγιόν για να δώσουμε όγκο και φωτεινότητα.Επίσης στο βραδινό μακιγιάζ επιτρέπονται τα gloss με ή χωρίς glitter που κάνει τα χείλη φωτεινά.


Παρατηρούμε οτι το βραδινό μακιγιάζ είναι έντονο κι αν γίνουν λάθη μεγεθύνονται.Απαιτείται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των χρωμάτων και στην τεχνική.






























Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ευχές για το 2012

Σας εύχομαι η καινούργια χρονιά να σας φέρει αγαπη,ευτυχια και πάνω απ όλα υγεία για να μπορούμε να χαιρόμαστε όλα τα υπόλοιπα.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!









ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!









Τεστ 1-Αναγνωρίστε τον τύπο προσώπου

Κάντε ένα τεστ και δείτε πόσα καλά μπορείτε να αναγνωρίζετε τα σχήματα προσώπου απο τις οκτώ κατηγορίες που μάθαμε.





Μελετήστε προσεκτικά τα πρόσωπα των παραπάνω star και μάθετε σε ποιο τύπο προσώπου ανήκουν?

Ιστορία του Μακιγιάζ

Ο άνθρωπος από την αρχή της ιστορίας του, συνήθιζε να βάφει το πρόσωπο του για διάφορους λόγους, θρησκευτικούς, αισθητικούς, κοινωνικούς. Το βάψιμο του προσώπου ξεκινάει πριν από χιλιάδες χρόνια. Από τους Ινδιάνους, στις Γκέισες, και από εκεί στο σημερινό make-up. Πρόκειται για μια ιστορία πλούσια και γεμάτη πολιτισμικές και αισθητικές πεποιθήσεις.
Σήμερα το make-up είναι ένα καλλυντικό στο χρώμα του δέρματος που εφαρμόζεται στο πρόσωπο με σκοπό να καλύψει ατέλειες ή να αλλάξει την απόχρωση της επιδερμίδας. Οι λόγοι είναι καθαρά καλλωπιστικοί. Όμως, η χρήση καλλυντικών για ενίσχυση της επιδερμίδας είναι γνωστή από την αρχαιότητα.
Αρχαιότητα
Αίγυπτος
Τα πρώτα αρχαιολογικά στοιχεία χρήσης make-upέρχονται
από την αρχαία Αίγυπτο, γύρω στο 3,500 π.Χ.,
με τη Νεφερτίτη να το χρησιμοποιεί.
Ινδιάνοι
Το βάψιμο του προσώπου για τους Ινδιάνους της Αμερικής ήταν σημαντικό μέρος του πολιτισμού τους. Η κάθε φυλή είχε το δικό της τρόπο βαψίματος. Δεν ήταν τόσο πράξη καλλωπισμού, όσο κοινωνικής διάκρισης και θρησκευτικού πνεύματος. Για τις βαφές χρησιμοποιούσαν ρίζες, μούρα και φλοιούς δέντρων. Τα χρώματα είχαν ιδιαίτερη σημασία: το κόκκινο ήταν το χρώμα του πολέμου, το μαύρο το χρώμα της ζωής και το φορούσαν κατά τη διάρκεια πολεμικών προετοιμασιών. Το πράσινο ενίσχυε τη νυχτερινή όραση ενώ το κίτρινο ήταν το χρώμα του θανάτου.
Ινδία
Το βάψιμο του προσώπου είναι μέρος του Ινδικού πολιτισμού από την αρχαιότητα. Οι άντρες συνήθιζαν να το χρησιμοποιούν για καμουφλάζ όταν κυνηγούσαν, ενώ αποτελούσε μέρος θρησκευτικών τελετουργιών και του χορού. Το πιο γνωστό είδος μακιγιάζ στον Ινδικό πολιτισμό είναι το “bindi”, δηλαδή η κόκκινη τελεία που βάζουν οι γυναίκες στο μέτωπο τους. Παραδοσιακά, είναι μια κουκίδα κόκκινου χρώματος που εφαρμόζεται στο κέντρο του μετώπου κοντά τα φρύδια, αλλά μπορεί επίσης να συμπληρώνεται από κόσμημα. Η περιοχή ανάμεσα στα φρύδια εκπροσωπεί τη σοφία και το “bindi” βοηθάει στη διατήρηση της συγκέντρωσης, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από κακή τύχη. Το κόκκινοαντιπροσωπεύει την τιμή, την αγάπη και την ευημερία. Παλιότερα το φόραγαν οι παντρεμένες γυναίκες. Σήμερα όμως φοριέται από οποιαδήποτε.
Ελλάδα
Το 200 π.Χ. οι γυναίκες της αρχαίας Ελλάδας συνήθιζαν να βάφουν το πρόσωπό τους άσπρη σκόνη μολύβδου και κιμωλία για να φωτίζουν το δέρμα τους. Τότε θεωρούταν της μόδας, η γυναίκα να έχει χλομή επιδερμίδα.
Ρώμη
Η αισθητική στη Ρώμη ευνοούσε τη χλωμή επιδερμίδα. Οι άνδρες φορούσαν επίσης μακιγιάζ για να ελαφρύνει τον τόνο του δέρματος τους. Χρησιμοποιούσαν λευκή σκόνη μολύβδου, κιμωλία, και κρέμες για να φωτίσει τον τόνο του δέρματος τους. Οι πλούσιοι Ρωμαίοι προτιμούσαν μια λευκή πάστα μολύβδου, ​​η οποία τελικά ήταν δηλητηριώδης και μπορούσε να οδηγήσει σε παραμόρφωση και θάνατο. Η κρέμα του make-upήταν φτιαγμένη από ζωικό λίπος, άμυλο και οξείδιο του κασσίτερου. Το λίπος γινόταν από πτώματα ζώων, που θερμαίνονταν για να αφαιρεθεί το χρώμα. Το ζωικό λίπος της έδινε απαλή υφή ενώ το οξείδιο του κασσιτέρου της έδινε χρώμα.
Ιαπωνία
Όταν σκεφτόμαστε την Ιαπωνία, στους περισσότερους το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι οι γυναίκες με το άσπρο πρόσωπο και τα κόκκινα χείλη. Το παραδοσιακό μακιγιάζ μιας γκέισας αποτελείται από μια παχιά λευκή βάση, με κόκκινο κραγιόν και κόκκινες και μαύρες αποχρώσεις γύρω από τα μάτια και τα φρύδια. Αρχικά, η λευκή μάσκα βάσης γινόταν με μόλυβδο, αλλά μετά την ανακάλυψη ότι δηλητηρίασε το δέρμα και προκαλούσε τρομερά δερματικά προβλήματα, αντικαταστάθηκε με σκόνη ρυζιού. Το βάψιμο άλλαζε σχετικά ανάλογα με το που θα παρευρίσκονταν αλλά και από την ηλικία τους. (μαθητευόμενες ή μεγαλύτερες).
Μεσαίωνας
Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, στην Ευρώπη, θεωρούταν «της μόδας» για τις γυναίκες να έχουν χλωμό δέρμα. Το χλωμό πρόσωπο δήλωνε την ανώτερη κοινωνική τάξη. Οι μαυρισμένες γυναίκες θεωρούνταν χαμηλότερης κοινωνικής τάξης. Οι γυναίκες φορούν μπογιά μολύβδου που διαλυόταν στο νερό ή πούδρα. Τον 6ο αιώνα, οι γυναίκες συχνά προκαλούσαν αιμορραγία στον εαυτό τους για να πετύχουν τη χλωμή επιδερμίδα. Μία από τις πιο δημοφιλείς πούδρες ονομαζόταν “Aqua Tofana”, που ήταν πούδρα αρσενικού. Η πούδρα ήταν δηλητηριώδης και αρκετές γυναίκες έχασαν τη ζωή τους.
17ος αιώνας
Σε όλο το 17ο αιώνα, οι γυναίκες φορούσαν “ceruse”, ένα μίγμα ξιδιού και λευκού μολύβδου. Είχε την ιδιότητα να ασπρίζει το δέρμα και πολλές γυναίκες το χρησιμοποιούσαν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας. Το μείγμα όμως ήταν δηλητηριώδες και προκαλούσε φθορές στο δέρμα, τριχόπτωση και η χρόνια χρήση προκαλούσε ακόμη και θάνατο.
18ος αιώνας
Τον 18ο αιώνα, ο Λουδοβίκος ο 15ος έκανε «της μόδας» για τους άνδρες να φορούν make-up από μόλυβδο. Επίσης και οι θεατρικοί ηθοποιοί φορούσαν μια βαριά λευκή βάση.
Στα τέλη του 18ου αιώνα και στις αρχές του 19ου αιώνα, η βασίλισσα απαγόρεψε το make-upγιατί θεωρούσε πως ήταν κατάλληλο μόνο για πόρνες και γυναίκες χαλαρών ηθών.  Το make-up ήταν αποδεκτό μόνο για τους ηθοποιούς.
Σύγχρονη εποχή
Το σημερινό make-up βρίσκει τις ρίζες του στον Carl Baudin, ηθοποιό του θεάτρου “Leipzeiger Stalt”, της Γερμανίας. Στις αρχές του 20ου αιώνα ο Baydin ανέπτυξε μια πάστα που άλλαζε το χρώμα του δέρματος, στην προσπάθειά του να αποκρύψει την ένωση μεταξύ της περούκας και το μετώπου του. Αποτελούταν από ψευδάργυρο, ώχρα και το λαρδί. Η κρέμα έγινε τόσο δημοφιλής στους άλλους ηθοποιούς που ο Baudin άρχισε την εμπορική παραγωγή της, δημιουργώντας το πρώτο θεατρικό μακιγιάζ. Αυτό αποτελούσε το θεατρικό make-up μέχρι το 1914.
Το πρώτο εμπορικό make-up δημιουργήθηκε από τη Max-Factor για αρχικά κινηματογραφική χρήση. Ήταν το πρώτο make-upσε μορφή πούδρας και ονομαζόταν “Pan- Cake”. Μέχρι το 1940 σύμφωνα με εκτιμήσεις μία στις τρεις γυναίκες της Αμερικής είχε μία “Pan-Cake”. Το Φεβρουάριο του 2009, ιδιοκτήτης εταιρείας καλλυντικών παραδέχτηκε πως η φόρμουλα της “Pan-Cake” βελτιώθηκε και πωλείται μέχρι και σήμερα.










http://www.youtube.com/watch?v=pF6xk268T7c

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Φωτοσκιάσεις για διόρθωση του σχήματος του προσώπου

Αφού προσδιορίσουμε το σχήμα του προσώπου λαμβάνοντας υπόψη και τις αναλογίες του προσώπου προσπαθούμε με τις κατάλληλες φωτοσκιάσεις να κάνουμε τις απαραίτητες διορθώσεις.Όποιο κι αν είναι το βασικό σχήμα του προσώπου προσπαθούμε να το φωτοσκιάσουμε για να δώσουμε την εντύπωση του οβάλ ή ωοειδές προσώπου ,δηλαδή του ιδανικού σχήματος προσώπου.
Για να πετύχουμε φωτοσκιάσεις χρησιμοποιούμε διάφορες αποχρώσεις φον-τεν-ντεν.Για να τονίσουμε μερικά σημεία του προσώπου χρησιμοποιούμε ανοιχτά χρώματα που προσδίδουν φωτεινότητα και όγκο.
Για να σκιάσουμε κάποια άλλα σημεία στο πρόσωπο χρησιμοποιούμε σκουρόχρωμες αποχρώσεις φον-τεν-ντεν μειώνοντας τον όγκο και έτσι οι περιοχές αυτές δείχνουν μικρότερες.
Οι διορθώσεις στα σχήματα του προσώπου γίνονται με την τεχνική των φωτοσκιάσεων,ανάλογα με την ιδιομορφία κάθε βασικού σχήματος.


1.Το οβάλ σχήμα θεωρείται το ιδιανικό και δεν χρειάζεται διορθώσεις

2.Το στρογγυλό  πρόσωπο     
Για να μειώσουμε το μεγάλο πλάτος αυτού του προσώπου δημιουργούμε δύο καμπήλες σκουρόχρωμου φόν-ντε-τεν οι οποίες ξεκινούν απο το μέτωπο και καταλήγει μέχρι την κάτω γνάθο(όπως φαίνεται στην εικόνα).Η σκίαση της μεσαίας ζώνης είναι μεγαλύτερη για να μειωθεί το πλάτος.(εικ.1)

                                                                                                                                                                                                                                                                                     
3.Το οβάλ μακρύ ή μακρόστενο πρόσωπο
Προσπαθούμε να μειώσουμε το μήκος χρησιμοποιώντας σκούρο φον-ντε-τεν στο μέτωπο κατα μήκος της γραμμής των μαλλιών και σε σχήμα μισοφέγγαρου κατα μήκος του πηγουνιού και φωτείζουμε με ανοιχτόχρωμο φον-ντε-τεν ξεκινώντας απο την πανω ζώνη συνεχίζοντας στα πλάγια της μεσαίας ζώνης και καταλήγοντας στο πλάι του πηγουνιού για να αυξήσουμε το πλάτος.(εικ.2)


4.Το τετράγωνο ή τετραγωνικό πρόσωπο
Προσπαθούμε να μειώσουμε τις γωνίες του μετώπου απλώνοντας σκούρο φον-ντε-τεν στα πλάγια της ζώνης 1 απο τις ρίζες των μαλλιών μέχρι τους κροτάφους και λεπταίνοντας πιο κάυω στα πλάγια της δεύτερης ζώνης και καταλήγει στα πλάγια της ζώνης 3 όπου μειώνονται οι γωνίες της κάτω γνάθου.(εικ.3)


5.Το τριγωνικό πρόσωπο
Τριγωνικό Α τύπου                                                                                             
Φωτείζουμε τα πλάγια  της πάνω ζώνη στους κροτάφους με ανοιχτόχρωμο φον-ντε-τεν για να αυξήσουμε το πλάτος της και σκιάζουμε τα πλάγια της μεσαίας ζώνης μέχρι την κάτω γνάθο για να μειώσουμε το πλάτος της.(εικ.4)


Τριγωνικό Β τύπου
Εργαζόμαστε με αντίθετο τρόπο απο ότι στο τριγωνικό Α τύπου δηλαδή σκιάζουμε την πάνω ζώνη στο ύψος των κροτάφων και φωτείζουμε στην κάτω ζώνη για να αυξήσουμε το πλάτος της(εικ.5)


6.Ορθογωνικό πρόσωπο
Προσπαθούμε να μειώσουμε τις γωνίες της πάνω ζώνης σκιάζοντας δεξιά και αριστερά απο τις ρίζες των μαλλιών ως τους κροτάφους καθώς και τις γωνίες της κάτω ζώνης σκιάζοντας στα πλάγια του πηγουνιού.Για να αυξήσουμε το μικρό πλάτος φωτίζουμε με ανοιχτόχρωμο φον-ντε-τεν στο πλάι της μεσαίας ζώνης(εικ.6)

7.Ρομβοειδές πρόσωπο
 Προσπαθούμε να φωτείσουμε την πάνω και κάτω ζώνη ,απλώνοντας ανοιχτόχρωμο φον-ντεν-τεν στα πλάγια του μετώπου και της γνάθου.Αν το πηγούνι είναι προτεταμένο το σκιάζουμε.(εικ.7)

8.Εξαγωνικό πρόσωπο
 προσπαθούμε να φωτίσουμε την πάνω και κάτω ζώνη απλώνοντας ανοιχτόχρωμο φον-ντε-τεν στους κροτάφους και στα πλάγια της κάτω γνάθου.Για να μειώσουμε το πλάτος της μεσαίας ζώνης και ταυτόχρονα τις γωνίες απλώνοντας δυο σκουρόχρωμες ζώνες φον-ντε-τεν στο πλαι της μεσαίας ζώνης.